Porosenko a legnépszerűtlenebb elnökjelölt

2021. július 9., 18:09

Az ukránok 45%-a semmiképpen sem szavazna Petro Porosenkóra, az Európai Szolidaritás párt vezetőjére, míg 27% Volodimir Zelenszkij elnökre nem adná a voksát – derül ki a Rejting Szociológiai Csoport felméréséből, amelyet az Ukrajinszka Pravda ismertet.

Petro Porosenkót a népszerűtlenségi rangsorban Jurij Bojko, az Ellenzéki Platform – Az Életért párt társelnöke követi, akire a választók 36%-a semmi esetben sem szavazna. Julija Timosenkót, a Haza vezérét 32% nem választaná. Volodimir Zelenszkij 27%-os elutasítottságával immár a negyedik a rangsorban, őt 24%-kal a „radikális” Oleh Ljasko követi. Nagyjából minden hatodik ukrán semmilyen körülmények között nem választaná Arszenyij Jacenyuk exminiszterelnököt, Oleh Tyahnyibokot, a Szovoboda párt vezérét és Jevhen Murajev volt parlamenti képviselőt.

Ezzel szemben, ha a közeljövőben tartanák az elnökválasztást Ukrajnában, a legtöbb szavazatot (29%) Volodimir Zelenszkij kapná a biztos szavazók körében, akik már eldöntötték, hogy kire fognak szavazni. A további sorrend: Petro Porosenko (13,4%), Jurij Bojko (12,5%), Julija Timosenko (11,3%).

(pravda.com.ua/Kárpátalja)