Kárpátalján a legsűrűbb az oltási pontok hálózata

2021. július 23., 17:44

A megye lakossága kényelmes és hozzáférhető immunizálásának érdekében országos szinten Kárpátalján hozták létre az oltási pontok legsűrűbb hálózatát.

Erről Anatolij Poloszkov, a megyei államigazgatási hivatal elnöke számolt be. Elmondása szerint a megyében 213 pont jött létre. Csak Kijev megyében van több oltási pont (222), de az ott lakók száma majdnem kétszer akkora, mint Kárpátalján. Összehasonlításképpen Ukrajna más megyéivel: Ternopil megyében 56 pont, Csernyivciben 67, Lembergben 162, Ivano-Frankivszk megyében 121 pont működik.

„Ugyanakkor sajnos az emberek nem minden pontra érkeznek. Például július 20-án csak 122 pontban végeztek oltásokat, a másik 85 pontban senki nem jelent meg vakcinálásra. Ezért csak 122 pontot jegyeztek fel a napi statisztikában.

Fontos megérteni, hogy a kárpátaljaiak jelentős része külföldön dolgozik és él, ezért a 100 ezer lakosra jutó oltási statisztikai arány meglehetősen feltételes. Ezt a mutatót befolyásolja az is, hogy a kárpátaljai lakosok egy részét külföldön oltják be, s erről nem tájékoztatják háziorvosukat”– mondta a megye vezetője.

(pmg.ua/RV)