Kerékpárokat és mobiltelefonokat lopott egy férfi

2021. július 29., 16:42

Az Ungvári Járási Rendőrség munkatársai operatívan azonosították a férfit, aki Ungváron egy többlakásos ház udvarában felajánlott a gyerekeknek egy játékot, és miközben a kiskorúak teljesítették az utasításait, a férfi ellopta a kerékpárjukat és a mobiltelefonjukat.

Július 27-én, kedden az ungvári új negyedben a károsult gyermekek szülei a rendőrséghez fordultak. A helyszínre érkező rendőröknek elmondták, hogy 3 gyermek egy nyilvános udvarban játszott, amikor egy ismeretlen férfi odament hozzájuk. A támadó beszélt a lányokkal, és játékot ajánlott nekik, az általa szervezett verseny győztesének pénzt ígért. Amikor a gyerekek rohantak követni az utasításait, a férfi elvette a telefonjukat és a kerékpárjukat, majd elmenekült.

A környékbeli térfigyelő kamerák rögzítették a tettest, két 11 éves lány pedig felismerte a férfit a felvételeken. Mivel a 41 éves gyanúsított több korábbi vagyoni bűncselekményt is elkövetett már, a rendőrök tudták, hol keressék. Néhány óra alatt elkapták a tolvajt, az ellopott tárgyakat pedig lefoglalták. Az ügyben büntetőeljárást indítottak.

(zk.npu.gov.ua/RV)