Viperákat találtak egy Ivano-Frankivszk megyei iskolában

2021. szeptember 16., 18:30

Ivano-Frankivszktól nem messze, a kolomijai járási Horodnica faluban viperákat fedeztek fel egy általános iskolában, amelyek valósággal „befészkelték” magukat az intézménybe – jelentette a korrespondent.net a megyei állami adminisztráció polgári védelmi főosztályának tájékoztatása nyomán.

A jelentés szerint előbb az egyik tanítónő vett észre egy kígyót a folyosón. A hüllőt az iskola dolgozói „önerőből” elfogták. Később azonban újabb két példányt fedeztek fel az épületben. A pedagógusok ekkor hívták a szakembereket.

A Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának (DSZNSZ) munkatársai „az egyik kígyót a padlószegély, a másikat a fűtőtest alól szedték elő”. „A mentők még egy speciális eszközt is igénybe vettek, hogy megvizsgálják, nincs-e belőlük több” – közölte a Szuszpilne a DSZNSZ megyei főosztályának szóvivőjére, Hrisztina Percovicsra hivatkozva.

A jelentés megjegyzi, hogy a meglehetősen régi iskolaépületben mintegy 60 diák tanul. A szakemberek feltételezik, hogy a kígyók az utcáról kúszhattak be az épültbe, mivel az intézmény ajtaja nyitva állt, a küszöb pedig alacsony volt.

(korrespondent.net/Kárpátalja)