A vinnicjaiak a legelégedettebbek a városukkal

2021. szeptember 18., 21:16

Vinnicja lakói a legelégedettebbek az életminőségükkel, ráadásul ők tartják a legszebbnek a városukat – derül ki a Nemzetközi Köztársasági Intézet (IRI) és a Rejting Szociológiai Csoport közös országos felméréséből, amelyet az Ukrajinszka Pravda ismertet.

A szolgáltatások minőségével is Vinnicjában a legelégedettebbek a polgárok (3,6 pontra értékelték ezt az aspektust a maximális ötből). A további sorrend: Luck, Ivano-Frankivszk, Csernyihiv, Hmelnickij, Mariupol. A vizsgált 24 ukrán nagyvárosból Ungvár a tizenharmadik.

Ezenkívül a vinnicjaiak a többieknél nagyobb arányban (86%) tartják szépnek a városukat. Ungvár (70%) a negyedik helyen tanyázik e tekintetben. A legkevésbé a dnyipróiak elégedettek településük szépségével (19%).

Ugyancsak Vinnicja lakói vezetik azt a rangsort, amelyet annak alapján állítottak fel, mennyire elégedettek a polgárok városuk gondozottságával (68%). Ungváron csak a megkérdezettek 12%-a elégedett a dolgok állásával e tekintetben, ami a 12. helyhez volt elég. A rangsor végén Herszon és Csernyivci kullog 3-3%-kal.

Arra a kérdésre, vajon korszerűnek tartják-e településüket, az első Vinnicjában a lakók 59%-a szavazott igennel, míg Ungváron csupán 29%, a sereghajtó Herszonban pedig 6%.

A felmérés az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Hivatalának (USAID) támogatásával készült.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)