Bódultan, jogosítvány nélkül és droggal: 54 ezres bírsággal sújtják a sofőrt

2021. szeptember 19., 19:19

A járőrök bódult sofőrt találtak, akit a bíróság megfosztott a járművezetési jogától, ám az mégis autót vezetett és kábítószergyanús szert szállított.

Az eset szombaton történt Ungváron a Kapos utcában. 2 óra körül a rendőrök közlekedési szabálysértések miatt megállítottak egy VAZ–2107 típusú személygépkocsit. Az iratok ellenőrzése során a rendőrök észrevették, hogy a férfi ideges, és megpróbál elrejteni valamit, ezért felületes ellenőrzést végeztek. Később három kapszulát találtak, amelyek porított anyagot tartalmaztak, valószínűleg kábítószert, és egy eszközt, amellyel felhasználhatja azt a férfit.

A járőrök azt is megállapították, hogy a 29 éves férfit 2021 májusa óta az Ungvári Városi-Járási Bíróság megfosztotta járművezetési jogától. Mivel a sofőr nem tett eleget a bíróság döntésének, a rendfenntartók a helyszínre hívták a nyomozókat, akik a továbbiakban foglalkoznak az üggyel. Ezenkívül a beszélgetés során a rendőrök kábítószer-fogyasztásra utaló jeleket észleltek a sofőr viselkedésében. A vizsgálatot a férfi megtagadta.

A járőrök jegyzőkönyvezték az esetet: vezetés bódult állapotban másodszor egy év alatt, gépjárművezetés a vezetői jogtól megfosztott személy által. A bírságok teljes összege 54 400 hrivnya.

(mukachevo.net/RV)