Az SZBU meggyanúsította Sarij anyósát

2021. szeptember 25., 10:29

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) ismertette a gyanút a Sarij Pártja egyik vezetőjével, aki állítólag meghamisította a párt „megvásárlására” és a „vezetői” megválasztására vonatkozó dokumentumokat – jelentette az SZBU sajtószolgálata nyomán a korrespondent.net.

Az RBK–Ukrajina titkosszolgálati forrásaira hivatkozva azt írta, hogy a meggyanúsított személy Alla Bondarenko, a hazaárulással vádolt Anatolij Sarij blogger anyósa.

„Az SZBU alapos bizonyítékokkal rendelkezik arra vonatkozóan, hogy a jelzett személy közreműködött az Egyesült Ukrajna politikai párt Sarij Pártjaként történő átjegyzésére vonatkozó dokumentumok meghamisításában. Sőt, az elkövető meghamisította a »politikai erő« üléseinek jegyzőkönyveit, ami lehetővé tette a szükséges pártvezetők »megválasztását«” – áll a közleményben.

Korábban az SZBU ellenőrizte Viktor Sarijt, akire a Sarij Párt be van jegyezve, de az közölte a bűnüldöző szervekkel, hogy semmi köze a párt tevékenységéhez, és 500 dollárért közjegyző által hitelesített hozzájárulását adta a vezetékneve felhasználásához a párt nevében.

A hatóságok vizsgálják a gyanúsítottakkal szembeni kényszerintézkedések megválasztásának kérdését.

„Az SZBU folytatja a vizsgálatot azon személyek körének meghatározására, akik érintettek lehetnek ebben a jogellenes tevékenységben” – tették hozzá a szolgálatnál.

(korrespondent.net/rbc.ua/Kárpátalja)