Kuleba értékelte a németországi választások hatását az ukrán–német kapcsolatokra

2021. szeptember 27., 10:29

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter véleménye szerint az új koalíció, amely a parlamenti választásokat követően jön létre Németországban, kedvező lesz az ukrán–német kapcsolatok alakulása szempontjából. A tárcavezető arról beszélt, az Ukrán Külügyminisztérium már a választások előtt módszeresen együttműködött valamennyi meghatározó német politikai erővel – írja a zn.ua.

„A kancellár neve fontos, de Ukrajnát leginkább az érdekli, hogy milyen lesz a koalíció. A most látható kombinációkból ítélve a koalíció kedvező lesz” – fogalmazott a külügyminiszter a TSZN-nek adott, vasárnap este sugárzott interjújában.

Kuleba emlékeztetett, hogy az ukrán delegáció legutóbbi berlini látogatása alkalmával beszélt Olaf Scholzcal, a német szociáldemokraták vezetőjével, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pedig találkozott a CDU/CSU vezetőjével, Armin Laschettel.

„Dolgoztunk minden olyan politikai erővel, amely most koalíciós tárgyalásokat fog folytatni, és tájékoztattuk őket Ukrajna álláspontjáról a meghatározó kérdésekben” – jelezte a miniszter.

(zn.ua/Kárpátalja)