Második napja keresik az eltűnt gombaszedőt

2021. október 12., 21:23

Egy 37 éves férfi október 10-én tűnt el a Técsői járásban az erdőben Brusztura (Lopuhiv) közelében.

Natalia Batir, a Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálata Kárpátaljai Megyei Kirendeltségének szóvivője közölte: október 10-én este 20 órakor fordult hozzájuk segítségért az alsókálinfalvai (Kalini) gombaszedő testvére. A férfi azt mondta, hogy együtt szedtek gombát, de eltávolodtak egymástól, és azóta nincs kapcsolat a testvérével. A férfi pánikba esett, és hívta a mentőket.

Az uszty-csornai különleges sürgősségi mentőalakulat egyik kutató-mentő csoportja azonnal az eltűnt személy felkutatására indult, de sikertelenül. Október 11-én reggel a hegyimentők speciális járművel folytatták a keresést, és a helyi lakosság is segített nekik. A mobilkapcsolat hiánya miatt nem lehetett megállapítani a személy pontos tartózkodási helyét, ezért a mentők több keresőcsapattal átkutatták az erdőterületet.

Október 12-én reggel a kárpátmelléki hegyimentők is csatlakoztak a keresési akcióhoz. Összesen 4 hegyimentő brigád – Uszty-Csorna és Ökörmező, Ivano-Frankivszk és Jaremcse – 20 munkatársát vonták be a keresésbe. Szolgálati kutyák is segítik munkájukat, és a helyi lakosság is részt vesz a keresésben. Eddig több mint 60 hektár hegyvidéki területet vizsgáltak meg.

Sajnos nem sikerült megtalálni a férfit, a keresés folytatódik.

(0312.ua/RV)