Danyilov: Ezer Covid-halott naponta?

2021. október 23., 09:48

Olekszij Danyilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára arra figyelmeztet, hogy az ukrajnai koronavírus-járvány csúcspontján a betegség naponta több mint ezer ember halálát okozhatja – jelentette az Ukrajinszka Pravda az RNBO titkárának péntek esti, a testület ülését követően tartott sajtótájékoztatója nyomán.

„Sajnos kellemetlen lesz, amit most elmondok, de a Covidban elhalálozók száma meghaladhatja az 1000 főt. A probléma a vakcinázásban van” – jelentette ki.

Szerinte Ukrajna jelenleg közelít a járvány csúcsához, és olyan emberek halnak meg a betegségben, akik nem kaptak védőoltást.

Danyilov hangsúlyozta, hogy ha az ország nem éri el a napi 350-400 ezer oltást, „nagyon-nagyon nagy problémáink lesznek”.

Október 21-én jelentették, hogy Ukrajnában 614 ember halálát okozta a koronavírus-betegség. Soha nem haltak meg még ennyien az országban egyetlen nap alatt a járvány kezdete óta. 

Ugyanakkor pénteken 270 ezer koronavírus elleni oltást adtak be, ami szintén csúcs a február 24-én kezdődött oltási kampányban.

Ukrajnában a világjárvány kezdete óta már 63 ezren haltak meg a koronavírus szövődményeitől.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)