5 millió hrivnyát utalt át egy család a szinevéri SMA-beteg Pavliknak

2021. november 17., 19:21

Makszim Antonisin családja Ternopilből nagy összegű pénzadománnyal járult hozzá a kárpátaljai SMA-betegségben szenvedő Pavlo Moticska gyógykezeléséhez.

A ternopili család úgyszintén egy SMA-s kisfiút nevel, de a közelmúltban lottón megnyerték a lehetőséget az ingyenes gyógykezelésre. Ezért Makszim Antonisin családja úgy döntött, hogy a szintén SMA-beteg kétéves kárpátaljai Pavlik családjának utalja át a rendelkezésükre álló 5 millió hrivnyát, ami a mintegy 4 hónapnyi gyűjtés alatt folyt be a számlájukra.

A jó hírt a szinevéri kisfiú édesanyja, Maria Moticska jelentette be Facebook-oldalán.

„Még mindig nem hiszem el. Önöknek, önkénteseknek, hétköznapi embereknek köszönhetően rekordmennyiségű 1,8 millió hrivnyát sikerült összegyűjtenünk. Külön köszönetünket fejezzük ki jótevőinknek, Makszimcsik Antonisin családjának. Ez a család váratlan hírrel lepett meg. Írok, és még mindig remeg a kezem, és a szemem csupa könny… Nemcsak megduplázták a tegnapi rekordunkat, de még 5 millió hrivnyát utaltak át nekünk” – írta Maria Moticska a Facebookon.

Amint arról honlapunkon is olvashattak, november 15-én, hétfőn egy névtelen jótékonykodó megduplázta a Pavlik számláira küldött összeget. A jótevők Makszim szülei voltak Ternopilből, ők szeptemberben lottón nyerték meg az életmentő gyógyszert. A Zolgensma a világ legdrágább gyógyszere. A svájci Novartis AG gyógyszergyártó cég gyártja. A gyógyszerek magas ára miatt a gyógyszergyártó két éve úgy döntött, hogy külön sorsolást rendez azoknak a gyerekeknek, akik kezelésre szorulnak, és nem tudnak fizetni érte. Kéthetente független bizottság sorsol ki minden olyan országból benyújtott kérelmet, ahol nem árusítanak ilyen gyógyszereket.

(zaxid.net/RV)