„Riasztó” mértékű az orosz csapatösszevonás Ukrajna határainál

2021. november 25., 11:50

Vizsgálatot tett közzé az orosz csapatok és haditechnika „riasztó” összpontosulásáról az ukrán határok közelében a Conflict Intelligence Team nemzetközi újságírócsoport – írja az Ukrajinszka Pravda.

„Érdemes megjegyezni, hogy az ukrán határra a csapatok mellett láthatóan technikát is szállítanak, méghozzá riasztó mennyiségben, ami csak nehezen magyarázható az aktív egységek újrafegyverzésével.

Az előző cikk megírásakor (november 2. – a szerk.) az egyetlen új alakulat, amelynek jelenlétét az ukrán határ közelében jeleztük, a 4. páncéloshadosztály volt. Most viszont csatlakoztak hozzá legalábbis az 1. páncélos hadsereg további alakulatai, valamint a Déli Katonai Körzet 49. és 58. hadseregeinek egyes egységei. Mindez az erőknek közelítőleg az idei tavaszihoz fogható léptékű koncentrációjáról tanúskodik.

Így vagy úgy, de egyetértünk a titkosszolgálati értékelésekkel, miszerint legkorábban a jövő év elejéig történik meg a felkészülés egy az ukrán hatóságok által ellenőrzött területek elleni esetleges műveletre” – olvasható a jelentésben.

Korábban újságírók fényképeket, videókat és dokumentumokat tettek közzé, amelyeken katonai felszerelések szállítása látható Ukrajna keleti határaihoz közeli és a megszállt Krím félszigeten található gyakorlóterekre.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)