Három emberéletet követelt a harkivi baleset

2021. november 26., 13:15

Négy személygépkocsi ütközött Harkiv határában csütörtökön este, minek következtében két felnőtt és egy gyermek meghalt, további három személy pedig megsérült – jelentette az Ukrajinszka Pravda a megyei rendőrség tájékoztatása nyomán.

A tragédia a körgyűrű és a Szaltivszke út kereszteződésénél történt, ahol a Vovcsanszkból Harkivba tartó Chevrolet Nubira személygépkocsi zöld jelzésnél áthaladva a kereszteződésen ütközött egy MAN nyerges félpótkocsis teherautóval, amely a körgyűrűn Zatissa község felől a Harkiv–Lipca országút felé tartva piros jelzésnél hajtott a kereszteződésbe.

A járművek ütközését követően a tehergépkocsi a bal oldalára dőlt, át a szemközti sávba, ahol ekkor egy Renault Logan személygépkocsi, egy taxi haladt. Ezenkívül a félpótkocsiba ütközött az a Suzuki CX-4 típusú személygépkocsi is, amely szintén a szemközti sávban közlekedett.

A tehergépkocsi súlyával összezúzta a taxit. A taxiban ülő 3-4 éves gyermek, a nagymamája és a jármű vezetője életét vesztette. A két másik személygépkocsi vezetője és egy utasuk megsérült.

A rendőrség őrizetbe vette a tehergépkocsi 41 éves vezetőjét.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)