Gránáttal fenyegette a rendőröket egy férfi Herszon megyében

2021. december 4., 11:50

Herszon megyében egy férfi gránáttal fenyegette meg a családon belüli erőszak miatt a helyszínre érkező rendőröket – jelentette a korrespondent.net a rendőrség sajtószolgálata nyomán.

A tájékoztatás szerint egy 61 éves Milove községi lakos tett bejelentést a rendőrségen, hogy 42 éves fia részeg és veréssel fenyegeti őt.

Amikor a helyszínre érkező rendőrök beléptek a házba, a férfi azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a kezében tartott gránátra emlékeztető tárgyat.

A történtekről haladéktalanul tájékoztatták a rendőrség járási és megyei vezetését. A helyszínre vezényelték a KORD különleges alakulat katonáit, valamint a tűzszerészeti osztály szakértőit.

Miközben a szakértők tárgyaltak a felfegyverzett férfival, a különleges alakulat tagjainak sikerült ártalmatlanítaniuk őt.

A hatóságok átkutatták a helyszínt és lefoglalták az F–1-es gránátra emlékeztető tárgyat, valamint légfegyvereket, késeket és további gránátra emlékeztető tárgyakat is találtak.

A férfi ellen eljárás indult fegyverek, lőszerek vagy robbanóanyagok jogellenes kezelése, valamint rendvédelmi szerv munkatársával szembeni fenyegetés vagy erőszak miatt.

(korrespondent.net/Kárpátalja)