Harcra buzdító hatalmas „Bandera apánk” portrét feszítettek ki Hmelnickij központjában is

2022. január 1., 09:03

Ternopil után Sztepan Bandera nacionalista vezért ábrázoló hatalmas plakátot feszítettek ki Hmelnickij központjában, a Gyermekvilág nagyáruház homlokzatára is „Bandera apánk. Ukrajna anyánk” és „Harcolni fogunk Ukrajnáért” felirattal – adta hírül a strana.news hírportál szombaton helyi Telegram-csatornákra hivatkozva.

A jelentés szerint a Sztepan Banderát ábrázoló óriásplakátot Hmelnickijben az ukrán iskolás Tik-Tok-felhasználók körében népszerű Harcolni fogunk Ukrajnáért csasztuska szöveggel írták alá.

Az ukrán nacionalista vezér óriásportréinak köztéri kifüggesztése nem véletlen, ugyanis holnap, január 1-jén lesz Bandera születésének 113. évfordulója.

Mint hírportálunk a napoban beszámolt róla, Sztepan Bandera nacionalista vezért ábrázoló hatalmas plakátot feszítettek ki Ternopilban, a megyei állami adminisztráció épületének homlokzatára „Bandera apánk. Ukrajna anyánk” felirattal. A jelentés szerint a 20 méter magas, 11 méter széles plakát kifüggesztésén öt személy több mint egy órán át dolgozott.

(vb/karpat.in.ua)