A ráti gyermekotthon is csatlakozott a szilveszteri jótékonysági futáshoz

2022. január 1., 15:41

A 2020-as évhez hasonlóan 2021-ben is csatlakozott a ráti Szent Mihály Gyermekotthon a Fuss pont most! mottójú nagy szilveszteri futáshoz, hogy ezzel segítsék Gui Angéla jótékonysági akcióját.

A rossz időjárás ellenére kicsik és nagyok egyaránt bevállalták, hogy gyűjtik a kilométereket a jó cél érdekében. A felhívás szerint, aki szokott szilveszterkor futni, annak nem volt más dolga, mint regisztrálni. A Fuss pont most! jótékonysági eseményen összegyűjtik azokat a kilométereket, amelyeket az év utolsó napjának 24 órájában bárki, bárhol megtesz, futva, kocogva, sétálva. Az Egy Vérből Vagyunk Alapítvány pedig szponzorok segítségével minden megtett kilométer után 100 forintot fordít arra, hogy edzőcipőt vásároljon a nehéz sorsú gyermekek számára.

2020-ban közel 65 000 kilométer gyűlt össze, ami azt jelenti, hogy a résztvevők összesen körülbelül másfélszer futották körbe a Földet azért, hogy másoknak örömöt szerezzenek. Akkor több mint 500 gyermek lábára került sportcipő azoknak köszönhetően, akik regisztráltak a Fuss pont most eseményre, melynek fővédnöke Lubics Szilvia ultrafutó, önkéntes főszervezője pedig Gui Angéla karitatív futónagykövet.

(Facebook/RV)