Két ingyenes nőgyógyászati kezelési program Ungváron

2022. január 20., 09:08

A policisztás ovárium szindróma (PCOS) és endometriózis ingyenes kezelésére van lehetőség annak a programnak a keretében, amely az ungvári Astramed magánklinikán valósul meg.

Az információt Olekszandr Jazikov sebész-nőgyógyász, az Astramed Klinika Sebészeti Innovációk Kárpátaljai Központjának osztályvezetője osztotta meg személyes blogján a Facebookon.

„Ezek gyakori kóros állapotok, amelyek hormonális rendellenességek hátterében fordulnak elő.

A PCOS gyakori tünetei: menstruációs zavarok, aciklikus vérzés; pattanás; hízás; fokozott szőrnövekedés a testen; férfias kopaszodás.

Az endometriózis gyakori tünetei: krónikus alhasi fájdalom; elhúzódó és fájdalmas menstruáció; meddőség, vetélés; fájdalom a közösülés során; véres váladékozás a menstruáció között.

A közelmúltban beindult program biztosítja a betegség ingyenes orvosi kezelését, amely magában foglalja a konzultációkat; teljes körű vizsgálatot és gyógyszerellátást egy év során.

Tehát, kedves nők, ha ilyen elváltozást tapasztalnak, hívják a 099 334 61 31-es telefonszámot. Ungvár, Astramed, Kapos u. 21.” – írja az ismert doktor bejegyzésben.

(Facebook/RV)