Ukrán–orosz konfliktus: Az ukránok közel egyharmadát szinte egyáltalán nem érdekli a téma

2022. január 27., 13:32

Az ukránok közel harmada nem követi az Ukrajna és Oroszország közötti konfliktussal kapcsolatos híreket – közölte az UNIAN hírügynökség által szervezett sajtótájékoztatón Vadim Deniszenko, az Ukrán Jövő Intézet ügyvezető igazgatója a Készen állnak-e az ukránok a nagy háborúra című kutatás eredményeire hivatkozva.

A felmérés részeként a válaszadóknak feltették a kérdést: „Milyen rendszeresen követi az Ukrajna és Oroszország közötti konfliktusról szóló híreket?”

A „Gyakorlatilag folyton ezeket a híreket bújom” választ a megkérdezettek 7%-a jelölte be. Ami a többi felkínált válaszlehetőséget illeti, így oszlottak meg a voksok: „Naponta többször” – 35%, „Naponta legfeljebb egyszer” – 31%, „Nem többször, mint hetente egyszer” – 19%, „Egyáltalán nem követem” – 8%.

A vizsgálat eredményei szerint a megkérdezett férfiak 56%-a és a nők 34%-a folyamatosan követi a híreket. Viszont a nők egyharmada – 33%-a – gyakorlatilag nem érdeklődik az Oroszországi Föderáció lehetséges agressziójával kapcsolatos témák iránt; a férfiaknak csupán a 18%-a tartozik a közömbösökhöz.

(unian.ua/Kárpátalja)