Helikopterrel szállították Lembergbe a Kárpátokban megsérült turistát

2022. február 18., 09:05

Február 16-án egészségügyi helikopterrel Lembergbe szállítottak egy 62 éves kijevi lakost, aki a kárpátaljai padóci (Podobovec) síközpontban sérült meg. Ezt Ruszlan Balcij, az ökörmezői kórház megbízott főorvosa közölte.

Elmondása szerint a kárpátaljai orvosok mintegy másfél órán keresztül Ökörmezőről (Mizshirja) Morsinba mentőautóval (reanimobil) követték azt a helikoptert, amely az időjárási viszonyok miatt nem tudott leszállni a kárpátaljai Ökörmezőn.

„Az orvosok kénytelenek voltak követni a helikoptert egy újraélesztővel rendelkező járművel Ivano-Frankivszk megyébe. Ott szintén nem tudott leszállni. A beteget ezért Morsinba szállították. Onnan pedig helikopterrel Lembergbe” – mondta.

Február 11-én a mentők az ökörmezői kórházba vittek egy kijevi lakost, aki halmozottan megsérült. A beteget még aznap megműtötték. A férfi megsérült a podoboveci síparadicsomban szenvedett sérüléseket.

„Súlyos mellkasi sérülése van, megsérült a gyomra és a medencecsontja. Állapota stabilizálódott, és felmerült a kérdés, hogy az orvosi ellátás harmadik szintű intézményébe szállítsák” – közölte Ruszlan Balcij.

(mukachevo.net/RV)