Az eddigi legnagyobb orosz rakétatámadás érte kedd éjjel Lemberg megyét, a cél a vasút volt

2022. május 17., 10:29

Május 17-én éjjel az orosz csapatok két hullámban mértek rakétacsapást Lemberg megyére, emiatt a vasúti infrastruktúra megrongálódott, halottakról, sebesültekről nincs információ – közölte Makszim Kozickij, Lemberg megye katonai kormányzója és Andrij Szadovij lembergi polgármester a Telegramon kedden, adta hírül az rbc.ua hírportál.

Mint Kozickij írta, „éjszaka az ellenség rakétákkal lőtte a Lembergi Vasút infrastrukturális létesítményét a Javorivi járásban. A robbanás megrongálta a vasúti infrastruktúrát. Sebesültekről vagy halottakról nem érkezett jelentés.”

Szadovij azt közölte, hogy a kilőtt rakéták számát tekintve a kedd éjszakai az egyik legnagyobb támadás volt Lemberg megye ellen. „Az éjszaka két légiriadó és két hullámban tömeges rakétatámadás volt. Lemberg területén egyetlen rakéta sem csapódott be. Jól működött a légvédelem. Ezért nem tudjuk, hogy ezúttal célpont volt-e a városunk volt-e” – írta a polgármester.

A városvezető azt is megerősítette, hogy a javorivi járás egyik falujában a rakéták darabjai részben megrongálták a vasúti infrastruktúrát, és a környező házakban kitörtek az ablakok. Hozzátette: mindez az Európai Unió határának 20 kilométeres körzetében van. „Valóban ez volt az egyik legnagyobb támadás Lemberg megye ellen a rakéták számát tekintve. Nehéz megjósolni, mi fog ezután történni. Szóval mindenki menjen az óvóhelyre! Senki ne rögzítse a rakéták becsapódását vagy a légvédelem működését. A moszkvai ügynököknek ilyen videókra van szükségük. Kérem, ne váljanak a ruszkikhoz hasonlóvá!” – figyelmeztetett Andrij Szadovij.

(vb/karpat.in.ua)