Az iskolákban megjelennek a légiriadót jelző készülékek

2022. június 26., 16:03

Az új tanévtől az ukrán iskolákban biztonságiak jelennek meg és speciális készülékek állnak majd rendelkezésre a légiriadó jelzésére – jelentette be Szerhij Skarlet oktatási és tudományos miniszter, akit a korrespondent.net idéz.

Elmondása szerint az új tanévre való felkészülésről egyeztettek a Belügyminisztériummal, a Közösség- és Területfejlesztési Minisztériummal, valamint más hivatalokkal.

„Elkészülnek az oktatási folyamat résztvevőinek biztonsági tanúsítványai, az intézményekben kötelezően lesznek biztonságiak, speciális készülék a légiriadó jelzésére, a gyerekeknek pedig nevelő és gyakorló órákat tartanak” – közölte Skarlet.

Megjegyezte: az oktatási tárca azt javasolja, hogy szeptember 1-jétől kezdjék meg a jelenléti iskolai oktatást azokban a régiókban, ahol nem folynak harcok.

Korábban Skarlet elmondta, hogy csaknem ezer pedagógus harcol a fegyveres erők soraiban. Szólt arról is, hogy az iskolák 25%-a rendelkezik felszerelt óvóhellyel, amely lehetővé teszi a diákok számára, hogy részt vegyenek az oktatásban.

(korrespondent.net/Kárpátalja)