Zelenszkij: Fehéroroszországot bevonják a háborúba, a Kreml már mindent eldöntött

2022. június 27., 09:48

Volodimir Zelenszkij elnök kijelentette, hogy Fehéroroszországot aktívabban vonják be a háborúba, mint Oroszország általános Ukrajna elleni inváziója kezdetén, és a Kreml már „mindent eldöntött” – írja az Ukrajinszka Pravda az államfő videoüzenete nyomán.

„Külön szeretnék ma Fehéroroszország polgáraihoz szólni – civilekhez és egyenruhásokhoz egyaránt. Önöket bevonják a háborúba. És még aktívabban, mint februárban és tavasszal. A Kremlben már mindent eldöntöttek önök helyett. Az életük értéktelen számukra. De önök nem rabszolgák és nem ágyútöltelékek, nem kell meghalniuk. És lehetőségük van rá, hogy ne hagyják senkinek, hogy eldöntse, mi vár önökre ezután” – fogalmazott.

Zelenszkij meggyőződésének adott hangot, hogy a fehérorosz nép Ukrajnát támogatja, nem a háborút.

„És éppen ezért akarja az orosz vezetés bevonni önöket, minden fehéroroszt a háborúba. Gyűlöletet akar szítani közöttünk. Sok múlik most az egyszerű fehérorosz embereken. Tudom, megtehetik, hogy nem vesznek részt ebben a háborúban. Az önök élete csak az önöké és nem valakié a Kremlben” – hangsúlyozta az elnök, aki oroszul szólt a fehéroroszokhoz.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)