Zelenszkij elnök kommentálta a fegyveres erők kivonását Liszicsanszkból

2022. július 4., 10:29

Ha az ukrán hadsereg parancsnoksága visszavonja a katonákat a front bizonyos pontjairól, akkor erre van szükség, hogy óvják a védők életét – jelentette ki Volodimir Zelenszkij elnök vasárnap esti, a háború 130. napját összegző videoüzenetében, amelyet a korrespondent.net ismertet.

„Amennyiben a hadseregünk parancsnoksága kivonja az embereket a front bizonyos pontjairól, ahol az ellenség a legnagyobb tűzerőfölénnyel rendelkezik – vonatkozik ez többek között Liszicsanszkra is –, az csak egy dolgot jelent: hogy a taktikánknak köszönhetően, növelve a modern fegyverek szállítását, visszatérünk” – jelentette ki az államfő.

Meggyőződésének adott hangot, hogy eljön a nap, amikor az Ukrán Fegyveres Erők felszabadítják az egész Donbászt, ahogyan azt a fekete-tengeri Zmijinij-szigeten (Kígyó-sziget) is tették.

„Ukrajna nem ad oda semmit. És ha valaki Moszkvában jelent valamit Luhanszk megyéről, jussanak eszükbe a jelentéseik és ígéreteik február 24. előtt, az invázió első napjaiban, tavasszal és most. Mérjék fel reálisan, mivel rendelkeznek mostanáig és mit fizettek ezért, mert a mostani jelentéseik ugyanúgy semmivé lesznek, mint az akkoriak. [...] Fokozatosan haladunk előre – mind Harkiv megyében, mind Herszon megyében, mind a tengeren: Zmijinij jó példa erre. Eljön a nap, amikor ugyanezt mondjuk el a Donbászról is” – mutatott rá Zelenszkij.

Az ukrán vezető ismét hangsúlyozta, hogy Ukrajna városait újjáépítik, az embereket viszont óvni kell.

(korrespondent.net/Kárpátalja)