A fegyverszállításról tárgyalt kollégáival az ukrán külügyminiszter

2022. július 7., 13:15

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter július 6-án, szerdán a Németországból és az Egyesült Államokból érkező fegyverek szállításának feltételeiről és mennyiségéről tárgyalt – jelentette a korrespondent.net a tárcavezető beszámolója nyomán.

Így az Anthony Blinken amerikai külügyminiszterrel folytatott telefonbeszélgetés során Kuleba sürgette Ukrajna nehézfegyverzettel való ellátásának felgyorsítását.

„Hálás vagyok az Egyesült Államok katonai segítségéért. Összehangoltuk lépéseinket a nehézfegyverek szállításának felgyorsítására az USA és más partnerek részéről” – írta a Twitteren.

Ezenkívül Kuleba beszélt német kollégájával, Annalena Baerbokkal. A beszélgetés során hangsúlyozta, hogy nagy szükség volna a német önjáró tarackok és rakéta-sorozatvető rendszerek szállításának növelésére.

A külügyminiszterek emellett további lépésekről is egyeztettek az Ukrajnából érkező élelmiszerexport feloldása érdekében.

A politikusok a G20-as miniszteri értekezlet előestéjén beszéltek, amelyen Kuleba szerint fel kívánják hívni a figyelmet az orosz agresszióra, és megakadályozzák, hogy Oroszország hazugságokat terjesszen.

(korrespondent.net/Kárpátalja)