Kárpátaljáról 300 tonna állateledelt küldtek a harci övezetekbe

2022. július 8., 10:32

A segélyt magyar és cseh jótevők adják: összegyűjtik a szükséges mennyiséget, és Ungvárra hozzák a Barbosz állatmenhelyre, ahol az igényeknek megfelelően válogatják, és olyan régiókba küldik, ahol harcok folynak. Az eledelen kívül gyógyszereket, hordozót, kifutót is hoznak.

Jelenleg a cseh jótevőktől 2 kamion tart kelet felé. A több éve Csehországban élő ukrán Julia Firka koordinálja a munkát, intézi a logisztikát. A csehországi jótevők összesen több mint 200 tonna állateledelt, valamint gyógyszereket, hordozót és kifutót adományoztak.

A magyaroktól a napokban pakoltak le 3 tonna takarmányt a Barboszban, ami további szállításra vár. Az Állatvédők Érdekvédelmi és Szakmai Szövetsége ismét humanitárius segélyt hozott a négylábú barátok számára az ungvári menhelyre. Innen a rakományt más régiókba viszik – oda, ahol éppen harcok zajlanak.

A cseh és magyar partnerektől a háború első napjai óta rendszeresen érkeznek segélyek. A szervezetek a háború első napjaiban együttműködnek a Barbosz menhellyel, és nagy mennyiségben adományoznak élelmiszert. A háború kezdete óta több mint 300 tonna takarmányt szállítottak át Barboszból más régiókra.

(pmga.ua/RV)