Koronavírus: Ukrajnában is engedélyezhetik a negyedik oltást

2022. július 9., 15:19

Az immunológusokból álló szakértői csoport azt javasolta az Egészségügyi Minisztériumnak, hogy a lakosság egyes kategóriái számára engedélyezzenek újabb emlékeztető oltást a Covid–19 ellen – közölte Ihor Kuzin állami közegészségügyi főorvos a Szuszpilnének nyilatkozva.

Elmondta, hogy ennek az oltásnak a negyedik dózisnak kell lennie a teljes kúra két adag vakcinája és egy emlékeztető oltás után.

„Megtartotta ülését az Országos Immunizációs Szakértői Technikai Csoport, amelyen megvitatták egyebek mellett az emlékeztető dózis bevezetését azoknál, akik már átestek az alapimmunizáción és a booster oltáson. Ez tulajdonképpen négy dózis vakcina” – idézi Kuzint a korrespondent.net.

A főorvos hozzátette: kezdetben a kiegészítő oltást a „kritikus infrastruktúra képviselőinek”, az egészségügyi dolgozóknak javasolják beadni és azoknak, akiknek orvosilag javasolt az oltás, például a bronchiális asztmában, szív- és érrendszeri elégtelenségekben szenvedőknek.

Kuzin jelezte, hogy az ajánlásokat már megküldték az Egészségügyi Minisztériumnak. Ezeket a közeljövőben megfontolják az illetékesek, s kihirdetik, hogy milyen döntésre jutottak.

(suspilne.media/korrespondent.net/Kárpátalja)