Belügyminiszter-helyettes: Készül a többes állampolgárságot szabályozó norma

2022. július 18., 09:50

Jevhen Jenyin első belügyminiszter-helyettes jelezte, hogy az Állami Migrációs Szolgálat és a Belügyminisztérium számos olyan projektet dolgozott ki, amelyek szabályozzák az ukránok többes állampolgárságának kérdését – írja a korrespondent.net.

„Az elnök utasítására az Állami Migrációs Szolgálat a Belügyminisztériummal közösen egész sor jogszabálytervezetet dolgozott ki, amelyek többek között a többes állampolgárság kérdését is szabályozzák. Egyfelől az államunk biztonsági érdekei közötti egyértelmű egyensúly megteremtéséből kiindulva, különösen az Oroszországi Föderáció teljes körű agressziójának körülményei között, másfelől azon ukrán potenciál bevonásának szükségességéből, amellyel a külföldi ukrán közösség rendelkezik az Európai Unió országaiban, Kanadában, az Amerikai Egyesült Államokban, mivel ennek a kérdésnek a megoldását számos korábbi ukrán elnök megígérte” – mondta Jenyin az Ukrinformnak adott interjújában.

A belügyminiszter-helyettes biztosított, Zelenszkij kiemelten kezeli ennek a kezdeményezésnek a megvalósítását, amelyre ukránok milliói várnak.

A korrespondent.net emlékeztet, hogy Vlagyimir Putyin, az Oroszországi Föderáció elnöke „minden ukrán számára egyszerűsítette az Oroszországi Föderáció útlevelének kiállítását. A rendelet július 11-én lépett hatályba”.

(korrespondent.net/ukrinform.ua/Kárpátalja)