Nagyszabású vállalkozói fórumot rendeztek Kárpátalján

2022. július 18., 09:03

Közel 8 órás előadást tartottak a mikro-, kis- és középvállalkozások vezető előadói, melynek során az ukrán vállalkozóknak lehetőségük volt fejleszteni tudásukat és új üzleti ismeretségeket kötni Kárpátalján.

A Go-Adapt Business vállalkozói fórumot a Gyija.Business szervezte meg Ungváron közösen a nemzetközi migrációs szervezettel. A rendezvényen részt vett ValerijaIoan digitális átalakulási miniszterhelyettes is.

„A fórum két részből állt: elméletiből, melyen üzleti előadásokat hallhattunk a vállalkozások képviselőitől, szakértőktől és véleményformálóktól a terjeszkedés, a marketing, az export, a franchise és az üzleti hatékonyság növelése témakörében.Ez követte a gyakorlati tréning, melynek során a vállalkozók hatékony üzleti módszereket alkalmazhatnak a gyakorlatban, fejleszthetik készségeiket és szakértőkkel együtt elemzik saját vállalkozásukat­– közölte Oleszja Kajner, a Gyija.Businessungvári központjának vezetője. – A rendezvény célja, hogy a vállalkozók fejlesszék képességeiket, tanuljanak valami újat, és megértsék, merre kell haladniuk a jelenlegi körülmények között.Ez a rendezvény azoknak a vállalkozóknak szól, akik megyénkbe települteket, illetve azoknak, akiknek most újra kell indítaniuk vállalkozásukat. Mindezt azért tesszük, hogy segítsük vállalkozóinkat és elősegítsük a vállalkozásfejlesztést a régióban és országunkban egyaránt”.

ValerijaIonan, az európai integrációért és digitális átalakulásért felelős miniszterhelyettes, aki online csatlakozott a fórumhoz, megjegyezte, hogy az ukrajnai vállalkozások 46%-a szinte teljesen leállította a munkáját február 24. után.

„Nagyon hálás vagyok önöknek, hogy nem várják a jobb időket, amikor véget ér a háború, hanem folytatják a munkát. Hiszen háborús körülmények között az államnak megbízható hátországra – erős gazdaságra – van szüksége. Ezért minden vállalkozás, amely nem állt meg, hanem éppen ellenkezőleg, fejleszti a termékeket és szolgáltatásokat és megtartotta csapatát, Ukrajna gazdasági kirakójának fontos darabja” – mondta el.

(VV/Hrisztina BikljanKarpatszkij objektív)