Kárpátaljai katonák gyermekeinek csoportja utazott Lengyelországba nyaralni

2022. július 30., 15:06

A Kárpátaljai Megyei Tanács a lublini vajdaság marsalljával, Yaroslav Staviarskival együttműködve a Lengyel Köztársaság Lembergi Főkonzulátusa vezetőjének, Eliza Dzvonkiewicznek a támogatásával 24 iskolásnak szervezett kéthetes vakációt külföldön. Ők az A1556 katonai egység kárpátaljai katonáinak gyermekei.

Pénteken a csoport két felnőtt kíséretében indult el Ungvárról a Yanov Lubelsky ALMATUR Szabadidőközpontba. Volodimir Csubirko, a Kárpátaljai Megyei Tanács elnöke és Miroszlava Livcs, a megyei tanács ügyvezetője indította útra a gyerekeket. Érdekes program várja az iskolásokat. Kulturális és szórakoztató rendezvényeken, oktatási és sporttevékenységeken, számos kiránduláson vesznek részt. A kárpátaljaiak elszállásolásával, élelmezésével és kulturális és szabadidős tevékenységekkel kapcsolatos összes pénzügyi költséget a lengyel fél vállalja.

A nyaralni induló csoportok kialakításával a 128. dandár „Hegyi roham Kárpátaljai Család” foglalkozik. A 0960036109-es számon kérhetik a gyermekek felvételét a listákra, vagy tájékozódhatnak a további kirándulásokról.

(Facebook/RV)