Podoljak szerint ezekre a fegyverekre van szüksége Ukrajnának

2022. július 30., 08:13

Ukrajna a háború harmadik szakaszánál tart, és most leginkább rakéta-sorozatvető rendszerekre van szüksége – jelentette ki Mihajlo Podoljak, az Elnöki Hivatal vezetőjének tanácsadója az ukrán hírtelevíziók közös műsorfolyamában, amelyet a korrespondent.net idéz.

Podoljak megjegyezte, hogy a rakéta-sorozatvető rendszerek már lehetővé tették Ukrajnának, hogy csapást mérjenek az orosz hadsereg logisztikai létesítményeire, lőszer- és üzemanyagraktárakat, valamint hadműveleti-taktikai irányítópontokat semmisítsenek meg.

„Ez lehetővé tette az orosz hadsereg ellátási vonalainak megzavarását. Éppen ezért az oroszok jelentősen csökkentették ágyúzásaik számát és intenzitását, és ezért tudnak az Ukrán Fegyveres Erők megsemmisítve az orosz ellátást, élő erőt előrenyomulni” – mondta.

„Mire van szükség? Először is rakéta-sorozatvető rendszerekre, ez kulcsfontosságú. Másodszor, légvédelmi rendszerekre, hogy az oroszok ne használjanak cirkálórakétákat, és ne lőjék a városainkat. Harmadszor, bármilyen drónokra. Először is csapásmérőkre, amelyek lehetővé teszik, hogy jelentős veszteségeket okozzunk az orosz páncélozott járművekben és az orosz élő erőben” – tette hozzá Mihajlo Podoljak.

(korrespondent.net/Kárpátalja)