Halálos közúti baleset a Huszti járásban

2022. augusztus 3., 11:29

A baleset helyszínéről készült felvételeket kedden este szemtanúk tették közzé a Figyelem RADAR Viber-csoportban.

Az előzetes információk szerint Iza község közelében egy VAZ márkájú gépkocsi sofőrje elvesztette uralmát a jármű felett, letért az útról és egy fának ütközött. A szemtanúk szerint egy ember meghalt a balesetben. A helyszínen mentősök és katasztrófavédelmi szakemberek voltak.

A Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálata Kárpátaljai Kirendeltségének közleménye szerint a Huszti járásban történt közúti baleset következtében egy ember meghalt, egy pedig megsérült. Az eset kedden történt Iza településen, a Centralna utcában. Szemtanúk beszámolója szerint egy VAZ–2107 típusú személygépkocsi lesodródott az út szélére és fának ütközött a Dolina–Huszt úton. Az autó vezetője, Berezna (Berezovo) község 30 éves lakosa életét vesztette, a 2009-es születésű utasa pedig súlyosan megsérült.

A Huszti 14. Számú Állami Tűzoltó- és Mentőegységének munkatársai azonnal kivonultak az eset helyszínére. Kiszabadították a megrongálódott autóból a sérült utast és a sofőr holttestét. A különböző sérüléseket szenvedett fiatalembert a huszti egészségügyi intézménybe szállították, ahol az intenzív osztályon fekszik súlyos állapotban.

(mukachevo.net/RV)