Lebukott a két üzemanyagtolvaj

2022. augusztus 6., 17:50

Szombatra virradóan 3 óra körül gyanús személyekről érkezett bejelentés a rendőrökhöz, miszerint két személy valószínűleg üzemanyagot enged le a parkolóban lévő autókból. Az eset Ungváron, a Lehoczky utcában történt.

A rendőrök azonnal a helyszínre érkeztek és körbejárták a környéket. Később a járőrök megállítottak egy VAZ típusú személygépkocsit, amelynek vezetője a parkolóból próbált kihajtani. Az autóban a sofőr és egy utas tartózkodott. Az okmányellenőrzés során mindketten idegesek lettek, és megpróbáltak eltitkolni valamit. Az ellenőrök rákérdeztek magatartásuk okára, de a polgárok belezavarodtak a magyarázatokba, ezért a járőrök úgy döntöttek, hogy felületesen átvizsgálják az autót.

Később a rendfenntartók az autó belsejében egy üzemanyag-szivattyúzásra szolgáló csövet és egy üzemanyagtartályt találtak egy hátizsákban. Ezek után az utas elismerte, hogy valóban leengedték az üzemanyagot az idegen autóból. A járőrök emellett a sofőrnél kábítószer-fogyasztására utaló jeleket észleltek, de a férfi nem volt hajlandó elvégeztetni a vizsgálatot. A járőrök bódult járművezetés miatt közigazgatási eljárást indítottak a sofőr ellen, és a helyszínre hívták a nyomozókat.

(Facebook/RV)