Zsolnovics: A kormány nem számít a támogatottak számának növekedésére a háború miatt

2022. augusztus 7., 14:40

A kormány nem számít a lakhatási támogatásban részesülők számának növekedésére a háború miatt – jelentette ki Okszana Zsolnovics szociálpolitikai miniszter az Interfax – Ukrajina hírügynökségnek adott exkluzív interjújában.

„Van egy tervezett támogatási keretünk, 3 milliárd hrivnyával növeltük a tavalyi évhez képest. Májustól a támogatásokat megítélték és folyósítják, tartozás nincs, csak a kincstárral összefüggő kisebb késések lehetségesek” – közölte a tárcavezető arra a kérdésre válaszolva, hogy a háború hatással lesz-e a kommunális szubvenciók keretére.

Megjegyezte azt is, hogy a kormány intézkedéseket tesz bizonyos mennyiségű gáz és energiahordozó előzetes beszerzésére, hogy ne emelkedjenek a tarifák a télen. Ez lehetővé teszi, hogy „az embereket ne sodorják még nagyobb szegénységbe, hogy ne emelkedjenek jelentősen a kiadásaik”.

„Éppen ezért nem számítunk arra, hogy a korábbi évekhez képest nagy számban folyamodnak az emberek támogatásért. Megközelítőleg ugyanennyi támogatott várható” – mondta a miniszter.

(interfax.com.ua/Kárpátalja)