Erdőtűz pusztít a Nagyberezna közelében lévő hegyen

2022. augusztus 8., 15:39

Ezt Jurij Vasziliovics egyik Facebook-csoportban jelentette be még vasárnap délután.

„Ég a Nyitkovica-hegy. S. O. S. Ihor Koval és más srácok segítséget kérnek a Nyitkovica-hegyi tűz oltásához!” – áll a videobejegyzésben. Egy hang a felvételen azt mondja, hogy körülbelül negyvenen oltják a tüzet, de egyelőre sikertelenül. A hozzászólásokban Alla Alla felhasználó megjegyzi, hogy az erdészek reggel óta oltották ezt a tüzet.

A Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálata (DSZNSZ) Kárpátaljai Kirendeltségének közleménye szerint a Nyitkovica-hegyen, Nagyberezna (Velikij Bereznij) közelében még jelenleg, hétfőn is folyik egy erdőtűz elhárítása. A tűzoltók, az erdészek és a helyi lakosság egész éjjel azon dolgoztak, hogy megfékezzék a 10 hektáros tüzet. Az oltási munkálatok folytatódnak...

Az illetékesek ismételten felszólítják az embereket, hogy térjenek végre észhez! Ilyen hosszan tartó melegben egy-egy óvatlan cselekedet miatt könnyen meggyulladhat a növényzet, s a lángok gyorsan átterjedhetnek hatalmas területekre. Ezért ne égessenek száraz növényzetet és ne gyújtsanak szabad tüzet.

(goloskarpat.info/RV)