Zelenszkij: A „népszavazások” lezárják a tárgyalások lehetőségét Oroszország számára

2022. augusztus 8., 10:33

Az úgynevezett „népszavazások” a megszállt ukrán területeken lezárják Oroszország számára a tárgyalások lehetőségét mind Ukrajnával, mind a civilizált világgal – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap esti videoüzenetében, amelyet a korrespondent.net ismertet.

„Egyre több hír érkezik arról, hogy a megszállók álnépszavazásra készülnek az általuk megszállt területeken hazánk déli részén” – fogalmazott.

Szerinte az ukrán állam álláspontja ebben a kérdésben változatlan.

„Nem adunk oda semmit a miénkből, és ha a megszállók belemennek ezekbe az álnépszavazásokba, akkor lezárnak a maguk számára minden olyan tárgyalási lehetőséget Ukrajnával és a szabad világgal, amire az orosz félnek egy bizonyos pillanatban mindenképpen szüksége lesz” – tette hozzá Zelenszkij.

Az államfő arra is figyelmeztetett, hogy mindenki, aki bármilyen módon segíti az oroszokat ennek a szándéknak a megvalósításában, felelni fog Ukrajna előtt.

A hírszerzés szerint az orosz megszállók szeptember 11-én úgynevezett „népszavazásokat” terveznek Herszon és Zaporizzsja megyékben.

Ismeretes, teszi hozzá a korrespondent.net, hogy az orosz megszállók azt tervezik, megvásárolják Herszon megye lakóinak szavazatait, mielőtt álnépszavazást tartanak az Oroszországi Föderációhoz való csatlakozásról.

(korrespondent.net/Kárpátalja)