Képviselő: Herszon megye felszabadítása két szakaszban történik meg

2022. augusztus 11., 17:09

Az oroszok által elfoglalt Herszon megyei területek felszabadítására két szakaszban kerül sor. Most vette kezdetét az első szakasz a régió jobb parti részének felszabadítására irányuló előkészítő intézkedésekkel – közölte Szerhij Hlany, a Herszon Megyei Tanács képviselője a 24-es csatorna műsorában, amelyet a korrespondent.net idéz.

„Fegyveres erőink valamennyi előkészítő akciója nem más, mint a jobb part (a Dnyeper jobb partja – a szerk.) felszabadítása első szakaszának kezdete. Ezért úgy gondolom, hogy a közeljövőben felszabadul a megszállás alól” – jelezte.

Szerinte a bal part felszabadítása a felszabadítás második szakasza. A jobb part felszabadulása után azonban meg kell várni, amíg az Ukrán Fegyveres Erők tűz alá tudják venni Herszon megye bármely részét.

„A Krím félsziget közigazgatási határán nagy az oroszok koncentrációja. Henicseszkben, Novotrojickében, Csaplinkában és Kalancsakban helyezkedtek el. Ezek a települések jelenleg elérhetetlenek a tüzérségünk számára, de a jobb partról elérhetőek. Zaporizzsjától pedig elkezdhető a bal part megtisztítása és felszabadítása” – magyarázta a képviselő.

(korrespondent.net/Kárpátalja)