Zelenszkij arról, hogy mikor érhet véget a háború

2022. augusztus 11., 13:15

Az ukrajnai háború befejezésének időpontja két tényezőtől függ – mutatott rá Volodimir Zelenszkij elnök a Telegram-csatornáján közzétett videoüzenetében, amelyet a korrespondent.net idéz.

Szerinte Ukrajna minden polgárát aggasztja az a kérdés, hogy mikor ér véget a háború. Az államfő úgy véli, a válasz közvetlenül a veszteségek kérdésétől függ.

„Minél több veszteség éri a megszállókat, annál hamarabb tudjuk felszabadítani földünket és garantálni Ukrajna biztonságát. Erre gondoljon mindenki, aki védi földünket és segíti Ukrajnát. Hogyan lehet még nagyobb veszteségeket okozni a megszállóknak a háború idejének lerövidítése érdekében? Ha a csaknem 43 ezer halott orosz katona nem győzi meg az orosz vezetést arról, hogy keresniük kell a kiutat a háborúból, akkor többet kell harcolnunk, több eredményre van szükség” – mondta az elnök.

Zelenszkij hangsúlyozta, hogy a tervek szerint csütörtökön sorra kerülő koppenhágai találkozón megvitatják Ukrajna további támogatását. Hozzátette, hogy fegyverekről lesz szó.

Minél több fegyvert kap Ukrajna, minél több az anyagi és technikai támogatás, az ukránok és az európaiak annál hamarabb tapasztalhatják meg az élet békéjét és stabilitását – zárta gondolatait az államfő.

(korrespondent.net/Kárpátalja)