Maljar a megszállók elleni harcra szólította fel a hátország lakosságát

2022. augusztus 12., 10:29

Hanna Maljar védelmi miniszter-helyettes sajtótájékoztatóján felszólította a hátországban élő ukránokat, hogy minden lehetséges – gazdasági, információs és diplomáciai – fronton harcoljanak a megszállók ellen – jelentette a korrespondent.net.

„Külön fordulok a hátországi városok és falvak lakóihoz. Az önök városaiban uralkodó feltételes csend ellenére folytatódik a háború aktív szakasza, és néha csak fokozódik az orosz bűnözők kegyetlensége. A háború próbája mindannyiunk számára közös. Ma mindannyian harcosok vagyunk, és a győzelmünk közös lesz” – fogalmazott.

A korrespondent.net emlékeztet, korábban Olekszij Reznyikov védelmi miniszter ismertette a lépéseket, amelyek Ukrajnának a megszállás alóli teljes felszabadításához szükségesek. Szerinte ezek az orosz agresszor megállítása, a frontvonal stabilizálása és az ellentámadásra való felkészülés.

Kijelentette azt is, hogy az Oroszország elleni háború nem érhet véget a „szíriai” vagy „koreai” forgatókönyv szerint, csak az Ukrán Fegyveres Erők forgatókönyve alapján.

(korrespondent.net/Kárpátalja)