Reznyikov: Az Oroszországgal kötött „területi kompromisszum” az, hogy Ukrajna visszatér az 1991-es határainkhoz

2022. augusztus 12., 17:08

A területi kompromisszum Oroszországgal Ukrajna 1991-es határaihoz való visszatérése, mert következetesen felszabadítjuk minden területünket, beleértve a Krímet is – jelentette ki pénteken Olekszij Reznyikov védelmi miniszter Dániában egy interjúban, számolt be az rbc.ua hírportál.

A tudósítás szerint a védelmi miniszter a DR Denmark televíziónak nyilatkozva hangsúlyozta, hogy területeinek a visszafoglalásához Ukrajnának stabilizálnia kell a frontot, hogy a vezérkar meg tudja választani a legkedvezőbb módszereket és irányokat az ellentámadáshoz. „Szükségünk van egy ellentámadásra a területeink felszabadításához, ezért ezt tényként jelentettük be. Embereink és a partnereink aktív fellépésre várnak, partnereinknek tudniuk kell, hogy több fegyverre van szükségünk az aktív hadművelethez. Fő célunk, hogy minden ideiglenesen megszállt területet felszabadítsunk az 1991-es határainkon belül, köztük Herszont, Mariupolt, Bergyanszkot, Luhanszkot, Donyecket és természetesen a Krímet.”

A védelmi tárcavezető kiemelte, hogy az Oroszországgal kötendő kompromisszumok kérdését csak akkor lehet megengedni, ha Ukrajna stabil támogatást kap a szövetségesektől és a biztonsági architektúra kiépítését az elkövetkező években. „A kompromisszum csak akkor lehetséges, ha az oroszok kivonják csapataikat Ukrajna területéről, és szóba kerül az országok közötti szomszédság kérdése a területek felszabadítása után. Jóvátételt kell fizetniük az összes megsemmisült infrastruktúraért és az összes halottért. Az ukránok meggyilkolásáért, a nemi erőszakért, kínzásért és minden bűncselekményért. A területi kompromisszum Ukrajna 1991-es határaihoz való visszatérés” – mutatott rá Olekszij Reznyikov.

(vb/karpat.in.ua)