Képviselő: Zaluzsnij kéri a Védelmi Minisztériumot, hogy nyissa meg a határokat a diákok előtt

2022. augusztus 13., 09:48

Valerij Zaluzsnij, az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka az ukrán Védelmi Minisztériumhoz fordult azzal a kéréssel, hogy engedélyezzék a felsőoktatási intézmények hallgatóinak külföldre utazását – jelentette be pénteken a Facebook közösségi oldalon Julija Hrisina parlamenti képviselő, akit a korrespondent.net idéz.

„Van egy fontos ajándék az ifjúság napjára az Ukrán Fegyveres Erők legjobb főparancsnokától, Valerij Zaluzsnijtól. Ma a Védelmi Minisztérium megkapta tőle az előterjesztést, melyben kéri, hogy engedélyezzék a külföldre utazást azoknak, akik nem hívandók be katonai szolgálatra a mozgósítás idején, a speciális időszakra. Ezek többek között a diákok” – írta.

A parlamenti képviselő köszönetét fejezte ki az Ukrán Fegyveres Erők Vezérkarának, amiért odafigyel a problémára és kész megoldani azt. Megjegyezte, hogy most a miniszteri kabineten, ezen belül Olekszij Reznyikov védelmi miniszteren a sor, hogy döntsön.

A korrespondent.net emlékeztet, ezt megelőzően Volodimir Zelenszkij elnök benyújtotta a Legfelső Tanácsnak a hadiállapot és az általános mozgósítás meghosszabbításáról szóló törvénytervezeteket.

(korrespondent.net/Kárpátalja)