Munkácson tilos a fürdés és horgászat a Latorcában, mert veszélyes mikroorganizmusokat találtak a folyóban

2022. augusztus 15., 13:15

Betiltotta a fürdőzést és a horgászatot a Latorcában a Munkácsi Városi Tanács, miután a laboratóriumi vizsgálatok veszélyes kórokozó mikroorganizmusokat mutattak ki a folyó vizében – közölte hétfőn a mukachevo.net hírportál.

A jelentés szerint a Kárpátalja Megyei Állami Termelési és Fogyasztóvédelmi Szolgálat internetes honlapján közölte, hogy a közelmúltban az Egészségügyi Minisztérium Kárpátalja Megyei Betegségellenőrzési és Betegségmegelőzési Központja Állami Intézmény kirendeltsége koleraszerű, nem toxikus vibriókként azonosított törzseket mutatott ki a Latorca vizében.

A veszélyes betegség megelőzése és terjedésének megakadályozása érdekében az a Kárpátalja Megyei Állami Termelési és Fogyasztóvédelmi Szolgálat Munkácsi Főosztályának szakemberei azt javasolták a városi hatóságoknak, hogy tiltsák meg a lakosságnak a folyóban való fürdést, és tiltsák be a horgászatot.

A szakemberek javasolták továbbá, hogy az egészségügyi intézmények fokozott figyelmet fordítsanak a bélbetegségek azonosítására, biztosítsák az intézmények és szervezetek szennyvizének a tisztítását és fertőtlenítését, valamint vonják ellenőrzésük alá a jó minőségű és biztonságos ivóvízellátás ellenőrzését. A Munkácsi Városi Tanács szakbizottsága határozatával támogatta a javaslatot.

(vb/karpat.in.ua)