Zaluzsnij elmondta, hol a legfeszültebb a helyzet

2022. augusztus 17., 14:52

Az orosz csapatok igyekeznek kiszorítani az Ukrán Fegyveres Erőket Donyeck megyéből, de a helyzet ezen a frontvonalon ellenőrzés alatt áll – jelentette ki Valerij Zaluzsnij, az ukrán hadsereg főparancsnoka a Wayne Donald Eyre tábornokkal, a kanadai fegyveres erők védelmi törzsének parancsnokával folytatott telefonbeszélgetés során, melyről a korrespondent.net számol be.

„Az ellenség folytatja az előrenyomulást a teljes frontvonalon. Eközben naponta mintegy 700-800 tüzérségi támadást hajt végre állásaink ellen 40–60 ezer lőszert használva fel. A fő erőfeszítések csapataink kiszorítására irányulnak Donyeck megyéből. A helyzet most Avgyijivka–Piszki–Marjinka térségében a legfeszültebb” – közölte az ukrán tábornok.

Zaluzsnij emellett megjegyezte, hogy aggodalomra ad okot a rakétarendszerek elhelyezése az ukrán határ mentén Fehéroroszország felől, többek között Zjabrivka repülőtéren.

Az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka egyúttal arról tájékoztatta kanadai kollégáját, hogy az oroszok továbbra is ágyúzzák Ukrajna békés városait és falvait, s leginkább Mikolajiv, Harkiv, Marganec, Nikopol és a Mikolajiv megyében található Bereznehuvate nagyközség szenved.

Végezetül Zaluzsnij megköszönte Eyre-nek Kanada segítségét, különösen ami az ukrán katonák kiképzését illeti.

(korrespondent.net/Kárpátalja)