Kárpátalja ad otthont az ukrán labdarúgó-bajnokság több élvonalbeli csapatának is

Labdarúgás

2022. augusztus 18., 17:31

Kárpátalja – ezen belül Minaj és Ungvár − arra készül, hogy az ukrán első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő klubok negyedének hazai arénájává válik. A háborús helyzetre való tekintettel Minajban és Ungváron játszik majd az FC Minaj, az FK Vorszkla Poltava, az SC Dnipro–1 és a FK Metaliszt Harkiv is. A vendégcsapatok már ismerkednek a helyszínekkel.

Denisz Olijnik, az FK Vorszkla Poltava játékosa pozitívan nyilatkozott Kárpátaljáról. „Tetszik itt nekünk, most a lakhatási lehetőségeket mérjük fel, eddig mindennel elégedettek vagyunk, minden jól alakul” – mondta.

A házigazdák szívesen osztoznak ellenfeleikkel a stadionon. Ivan Trubocskin, az FC Minaj egyik játékosa bizakodó a tekintetben, hogy a pálya elbírja majd a több játékot és megmarad a minősége. Most a többiekkel szomszédok leszünk – tette hozzá.

Közben a felkészülés is javában tart, hiszen augusztus 23-án elstartol a bajnokság.

A bajnokságra felkészülés keretein belül elsőként az FC Minaj és az FK Vorszkla Poltava játszott felkészülési mérkőzést egymással. Az első félidő gól nélküli döntetlent hozott. A szünetben a kárpátaljai csapat vezetőedzője, Volodimir Saran úgy nyilatkozott, hogy a védelem játékával elégedett, felkészülten fogadják az ellenfelet. A játékosok erőlétén viszont még dolgoznunk kell, mivel a kontráknál hiányzik a gyorsaság belőlünk. Tegnap két edzést is tartottunk, a standard pozíciókat és a taktikai momentumokat gyakoroltuk. Ez nem jelentett nagy fizikai megterhelést a játékosoknak, viszont a hőség miatt eléggé nehéz a két edzés – nyilatkozott a szakember. Aztán a második félidőben ez meg is látszott a játékosokon, ráadásul a „Vorszkla” több jó támadást is vezetett, aminek meg is lett az eredmény. Először Ruszlan Sztepanyuk szerzett vezetést a poltavaiaknak büntetőből, aztán 5 percen belül ezt megduplázták, később pedig az FC Minaj öngóljával már 0-3-ra vezettek. Ugyan a Minaj még tudott szépíteni, de a végén a „Vorszkla” még kettőt rúgott, így 1-5-re módosult a felkészülési mérkőzés végeredménye.

Denisz Olijnik a meccs után elmondta, bár most nyertünk, viszont a felkészülés még javában tart, ez egy főpróba volt a bajnokság előtt. Úgy vélem, hogy jó kondícióban van a csapatunk, remek munkát végeztünk az edzőtáborban. Naponta látjuk, hogy mit vár el tőlünk az edzői stáb, és mi igyekszünk megfelelni az elvárásoknak, ami néha jobban, néha pedig rosszabbul sikerül. Azonban kielemezzük a hibáinkat és tanulunk belőlük – fogalmazott a labdarúgó.

A minajiak nem mentegetőztek a vereség után. Ivan Trubocskin megfelelőnek tartja a fizikai felkészültségét a csapatnak, hiszen naponta két edzésen vesznek részt. Van némi fáradság bennünk, de ez nem az a fajta, amit kifogásként kell felhozni. Erre a vereségre nincs mentség. Elemezni fogjuk a játékunkat, megbeszéljük a hibákat, és dolgozni fogunk, hogy kiküszöböljük azokat – nyilatkozta.

Volodimir Saran a mérkőzést követően elmondta, hogy még nagyon sok munka áll a Minaj előtt. Ezután a meccs után megválunk néhány játékostól, új játékosokat kell keresnünk, mert azt látjuk, hogy néhány jelenlegi játékosunk nem tudja hozni azt a játékot, amit mi elvárunk. Ugyanakkor maradt még időnk javítani a játékunkon – tette hozzá.

A kárpátaljai csapat augusztus 23-án a Lviv FC elleni hazai mérkőzéssel kezdi meg a bajnokságot.

TV21 Ungvár/Dankai Péter