Zelenszkij elmagyarázta, miért lehetetlen Oroszországgal tárgyalni

2022. augusztus 18., 14:42

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint Oroszországnak nem áll szándékában befejezni ezt a háborút, ezért értelmetlen minden tárgyalás. Az államfő ezt chilei diákokkal és a médiával folytatott beszélgetése során jelentette ki arra a kérdésre válaszolva, miért hiányoznak a közvetítő államok az Ukrajna és az Oroszországi Föderáció közötti tárgyalásokon.

„Éveken át tárgyalni akartunk, tudva, hogy bármelyik pillanatban bekövetkezhet egy teljes körű invázió, és nem élhetünk állandóan azzal, hogy teljes körű háború lesz. Tisztában voltunk vele, hogy ki a szomszédunk, és mi történik általában, de Oroszország ezt az utat választotta, azt az utat, hogy elpusztít Ukrajnában mindent, ami él. Nem volt szüksége semmilyen közvetítőre” – idézi az ukrán elnököt a korrespondent.net.

Zelenszkij a terroristákhoz hasonlította Oroszországot, és „falánknak” nevezte.

„Azért jöttek a mi földünkre és indították ezt a háborút, hogy elpusztítsanak minket. Egyetlen közvetítő sem fog megfelelni nekik. Mert őket csak egy dolog érdekli: a teljes uralmuk Ukrajnában, hogy ne létezzünk, hogy ne legyenek emberek, akik függetlenek akarnak lenni. Nem látnak minket az EU jövőbeli tagjainak, nem látnak egy demokratikus és független állam tagjainak” – mondta az elnök.

Hangsúlyozta, hogy Oroszország gyarmatként fogja fel Ukrajnát.

„Ők nem emberek. Milyen közvetítők lehetnek emberek és állatok között? Nem talál közvetítőket, mert Oroszország nem akarja befejezni ezt a háborút” – tette hozzá Zelenszkij.

(korrespondent.net/Kárpátalja)