A pénzváltóknál szeptember 1-től kötelező a videókamera

2022. augusztus 27., 18:50

A pénzváltóknak augusztus 31-ig kell felszerelni helyiségeiket technológiai videoellenőrző rendszerekkel, bár korábban úgy volt, hogy augusztus 3-ig kell eleget tenniük ennek a követelménynek – írja az Ekonomicsna Pravda az Ukrán Nemzeti Bank (NBU) sajtószolgálata nyomán.

A követelmény minden olyan nem banki pénzintézet és postai szolgáltató helyiségeire vonatkozik, amelyek devizával kereskednek.

A jegybank július végén szigorított a pénzváltók működési feltételein. Mindenekelőtt megtiltották a valutaárfolyamok utcai tablókon való közzétételét, ezeket az információkat csak az intézmények és alegységeik pénztáraiban kell feltüntetni.

Az NBU egy másik akkor bejelentett rendelkezése értelmében a valutavételi és -eladási tranzakciókat kizárólag videókamerás megfigyelés mellett lehet lefolytatni. Ez a rendelkezés augusztus 3-án lépett hatályba.

„Figyelembe véve a hadiállapot körülményeit és a piaci szereplők megkeresését, a nemzeti bank ezt a határidőt 2022. augusztus 31-ig meghosszabbította" – közölte a jegybank.

(epravda.com.ua/Kárpátalja)