Zelenszkij megnevezte Ukrajna újjáépítésének árát

2022. augusztus 31., 17:31

Ukrajna helyreállítása az Oroszországi Föderáció ellen vívott teljes körű háború befejezése után 600–800 milliárd dollárba fog kerülni – jelentette ki Volodimir Zelenszkij elnök a Francia Vállalkozások Mozgalmához intézett beszédében, amelyet a korrespondent.net idéz.

„600–800 milliárd hangzott el (az Ukrajna újjáépítéséről rendezett nemzetközi konferencián – a szerk.) Luganóban. Az összeg nyilvános volt. Elhangzott, hogy az ellenőrzött elemzések alapján úgy gondoljuk, ilyen mértékű pusztítás történt. Mindennek a helyreállításához hozzávetőlegesen ekkora összegre van szükség” – hangsúlyozta az elnök.

Az államfő kijelentette, jelenleg nehéz pontos számot mondani, mert folyik a háború.

Zelenszkij szerint mindenekelőtt az infrastruktúra helyreállítására kell összpontosítani.

„Ma az infrastruktúra helyreállítására koncentrálnék: az oktatási infrastruktúrára, a kikötői infrastruktúrára, a közlekedési infrastruktúrára és az emberek lakhatására, mert az a feladatunk, hogy visszahozzuk az embereket” – mondta az elnök.

A korrespondent.net emlékeztet, hogy Ukrajna együttműködési memorandumot írt alá az európai városokkal. Meghatározó lesz az együttműködésben az orosz rakéták és tüzérség által az ukrán városokban okozott pusztítás helyreállítása.

(korrespondent.net/Kárpátalja)