Podoljak: Fehéroroszországban a többség nem támogatja a háborút

2022. szeptember 4., 09:47

Mihajlo Podoljak, az Elnöki Hivatal vezetőjének tanácsadója az ukrán hírcsatornák közös műsorfolyamában fejtette ki véleményét egy esetleges támadás valószínűségéről Fehéroroszország irányából – írja az UNIAN hírügynökség.

„Erről a témáról a következőket tudom elmondani. Egészen pontosan értjük, mi zajlik ma Lukasenko úr fejében mind Putyin úr, mind népe előtti felelőssége szempontjából – ezek különböző szintek. Egészen pontosan értjük, hogy Fehéroroszországban, ellentétben Oroszországgal, teljesen más a közhangulat, ott senki sem támogatja a háborút mint olyat. Vagyis míg Oroszországban a vízumkorlátozások nélkül 80% támogatja a háborút, mert nem fizetnek érte semmilyen árat, Fehéroroszországban legfeljebb 10-15% támogatja a háborút, nem több” – hangsúlyozta Podoljak.

Hozzátette: a fehérorosz hadsereg teljesen demoralizált, mert Fehéroroszország több információval rendelkezik arról, hogy valójában mi is történik Ukrajnában.

„Tisztában vagyunk vele, hogy a fehérorosz hadsereg teljesen demoralizált, vagyis olyan állapotban van, amilyenben ma van. Több információjuk van arról, hogy mi történik Ukrajnában. Hiszen mégsem élnek olyan információs térben, mint az oroszok, ott nem olyanok a korlátozások, ezért ők (a fehéroroszok – UNIAN) sokkal inkább tudatában vannak annak, hogy mi történik Ukrajnában” – mondta Podoljak.

(unian.ua/Kárpátalja)