Kenőpénz követelése és elfogadása miatt vették őrizetbe egy felsőfokú tanintézmény igazgatónőjét

2022. szeptember 7., 19:16

Operatív intézkedések során a Kárpátaljai Megyei Rendőrség a Stratégiai Nyomozó Főosztály munkatársaival együttműködve korrupciós bűncselekmény elkövetésén érte az egyik felsőoktatási intézmény fiókjának vezetőjét.

A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a 39 éves huszti lakos egy oktatási intézmény igazgatójaként 700 dollár pénzjutalmat követelt egy diáklánytól tanulmányai újrakezdéséért. Ezért az összegért a vizsga akadálytalan letételét, majd az azt követő jogi karra való felvételt ígért. A rendfenntartóknak sikerült megállapítaniuk a pénzátadás időpontját és helyét. Ennek eredményeként rajtakapták az elkövetőt, amikor átvette az összeget.

A nőt őrizetbe vették és előzetes letartóztatásba helyezték. Hivatali beosztását kihasználva, tisztségviselő által jogtalan juttatás követelése és megszerzése miatt 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztésre számíthat, bizonyos tisztségek betöltésére vagy bizonyos tevékenységek végzésére való jogosultság 3 évig terjedő megvonásával, vagyonelkobzással. Az ügyben a nyomozás folytatódik.

(zk.npu.gov.ua/RV)