Zelenszkij jó híreket közölt Harkiv megyéből

2022. szeptember 8., 11:50

Volodimir Zelenszkij elnök bejelentette néhány település felszabadítását Harkiv megyében – írja a korrespondent.net az államfő szerda esti videoüzenete nyomán.

Zelenszkij ugyanakkor nem közölte, mely településekről van szó.

„Ezen a héten jó hírek érkeztek Harkiv megyéből. És azt hiszem, minden polgár büszke a katonáinkra. Most nincs itt az ideje megnevezni ezt vagy azt a települést, amelyekre visszatér az ukrán zászló. De itt az ideje, hogy köszönetet mondjunk a 25. légideszant dandárnak, a 92. önálló gépesített dandárnak és a 80. légideszant rohamdandárnak a harci küldetések teljesítése során tanúsított bátorságért és hősiességért” – mondta Zelenszkij.

Köszönetet mondott továbbá a 406. önálló tüzérdandárnak a megszállók gyülekezési helyeit ért rendkívül sikeres találatokért délen, valamint a 60. önálló tüzérdandárnak, amely következetesen tolja előre az ukrán állásokat.

„Hadseregünk minden egyes sikere egyik vagy másik szakaszon Ukrajna javára változtatja meg az általános helyzetet az egész fronton. Minél nehezebb dolguk van a megszállóknak, minél több veszteséget szenvednek el, annál jobb lesz védőink helyzete a Donbászban, annál megbízhatóbb lesz Zaporizzsja és Mikolajiv, Dnyipropetrovszk megye városainak védelme, annál hamarabb tudjuk felszabadítani az Azov-mentét és valamennyi déli területet” – hangsúlyozta Zelenszkij.

Azt is megjegyezte, hogy az Ukrán Fegyveres Erők sikerei feltöltik a cserealapot, és hozzájárulnak Ukrajna helyzetének javításához a fogolycsere kérdésében.

(korrespondent.net/Kárpátalja)