Zelenszkij beszámolt a felszabadított területekről

2022. szeptember 9., 09:48

Az ukrán fegyveres erők szeptember eleje óta több mint ezer négyzetkilométert szabadítottak fel Ukrajna megszállt területéből – jelentette be Volodimir Zelenszkij elnök csütörtök esti videoüzenetében, amelyet a korrespondent.net idéz.

„A folyamatban lévő védelmi műveletek keretében hőseink már több tucat települést szabadítottak fel. És ma ez a haladás folytatódott, újabb eredmények születtek. Összesen több mint ezer négyzetkilométernyi területünk lett felszabadítva szeptember 1-je óta. Köszönöm mindenkinek, aki ezt lehetővé tette! Köszönet a hadseregnek, a hírszerzőknek és a különleges szolgálatoknak a napokban kitűzött minden ukrán zászlóért” – mondta Zelenszkij.

Kiemelte azt is, hogy szeptember 8-án újabb ülést tartott a főhadiszállás. Az elnök szerint a főhadiszállás továbbra is meglehetősen gyakori találkozók és értekezletek formájában fog működni annak érdekében, hogy a terepen az ukrán parancsnokok minden szinten teljes támogatásban részesüljenek, és az Ukrán Fegyveres Erők, a hírszerzés, valamint a teljes védelmi és biztonsági szektor megkapjon minden szükséges erőforrást, anyagi, politikai, információs, diplomáciai és egyéb eszközt Ukrajna hatékony védelméhez és a megszállók kiűzéséhez.

Zelenszkij hozzátette, hogy az állam tevékenysége teljességgel a front igényeire és az ukránok védelmére összpontosul.

(korrespondent.net/Kárpátalja)